Yoga helpt tegen slapeloosheid bij vrouwen in de overgang

Yoga helpt tegen slapeloosheidYoga helpt tegen slapeloosheid, Kannietslapen

Lastig in slaap komen of helemaal niet slapen, het hebben van opvliegers: de overgang is geen pretje. Uit onderzoek van het Group Health research instituut, uitgevoerd door Katherin Newton blijkt dat yoga helpt tegen slapeloosheid.

Zij liet 249 vrouwen in de overgang twaalf weken lang yoga-oefeningen of aerobics of niets doen. De groep die yoga-oefeningen deed had als resultaat dat het slapen aanzienlijk verbeterde en zorgde als bijkomstigheid voor een vermindering van depressie. Bij de andere twee groepen trad er geen verandering op. In het Lekker slapen programma van kannietslapen hebben we een yoga programma zitten met video’s die jou begeleiden in het beoefenen van yoga thuis. Dus zodra je niet kunt slapen heb je de mogelijkheid om je yoga oefeningen te doen zodat je je meer ontspant. Yoga helpt tegen slapeloosheid dat is ons wel duidelijk. Wat ga jij er mee doen? Blijf je slapeloos rond lopen of kom je in actie?

Wil je beter slapen? Teken je dan nu in voor de slaaptraining.

Onrust in je hoofd

OnrustOnrust

Toen ik nog iedere avond wakker lag van de onrust in mijn hoofd en graag wilde slapen, wist ik niet wat ik wel moest doen om in te slapen. Vaak lag ik te woelen en gingen er altijd vele gedachten door me heen. Deze gedachten kon ik niet uitzetten, de onrust was meester over mijn hoofd.
Herken je dit, dat je zoveel onrust in jezelf hebt dat je niet tot slapen komt? Inmiddels weet ik dat ik mezelf tot ontspanning kan brengen.

Ontspanning in lijf en geest

Er zijn vele technieken die je daarbij kunnen helpen. Meditatie is er één van. Als je namelijk 3 x per week bewust mediteert zal dit een algemeen ontspannend effect op je hebben. Hoe meer je mediteert hoe beter voor je lijf en geest, waardoor de onrust afneemt.
Jij wilt toch ook beter slapen? Leer dan via onze online training beter te slapen. Of denk je de dokter schrijft me wel slaappillen voor? Wij geloven in zelf verantwoordelijkheid. Neem nu de beslissing en investeer in jezelf!

Schrijf je nu in voor de online slaaptraining en ga weer lekker slapen.

  • 8 succesvolle stappen om beter te slapen
  • Veel oefeningen die je helpen beter te slapen
  • Online support
  • Wekelijks een nieuwe meditatie oefening
  • Video’s die je inzicht geven in je eigen gedragspatronen betreffende slapen
  • Tips over voeding voor een gezonde slaap

Normale prijs € 197,- nu voor € 97,-

Schrijf je hier direct in.

 

 

De 5 grootste ergernissen in bed

kannietslapen

ergernissen in bed

Ergernissen in bed kunnen je behoorlijk uit je slaap houden. Vooral als ze veroorzaakt worden door je partner die in hetzelfde bed als jij slaapt. Met de volgende tips ga je de 5 grootste ergernissen te lijf.

1. Snurkende partner

Dit is misschien wel een van de grootste ergernissen in bed. Het geluid van een partner die snurkt kan tot vele gebroken nachten leiden. Helaas bestaat er geen perfecte methode die snurken bij iedereen kan oplossen. Wanneer het snurken erg veel onrust veroorzaakt is het verstandig om contact op te nemen met een KNO-arts voor advies. Ieder in een andere slaapkamer kan helpen maar is niet zo gezellig.

2. Zweten in bed

Overmatig zweten kan je ‘s nachts uit je slaap halen. Oorzaak is vaak het slapen onder een te warm dekbed. Op www.dekbedden.com vind je welk dekbed voor jou het meest geschikt is. Je gewicht, slaapkamertemperatuur en persoonlijke voorkeur zijn hiervoor bepalend. Vermijd als je veel transpireert het gebruik van synthetische dekbedden en dekbedovertrekken. Kies liever voor katoen of 100% dons. [Lees meer…]

Voeding en slapen

IMG_2545-1Wist je dat er een verband bestaat tussen voeding en slapen? Wat je eet bepaalt of je wel of niet goed slaapt. Indien jij je voeding aanpast dan zul je ook een resultaat merken in de kwaliteit van je nachtrust.

Iedereen weet wel dat je beter geen koffie kunt drinken voordat je gaat slapen. Tevens is het effect van (teveel) alcohol ook bekend. Koffie en alcohol maken je onrustiger in plaats van rustiger.

In de online slaaptraining van Kan Niet Slapen besteden we uitgebreid aandacht aan voeding en slapen. Jolanda Dorenbosch, orthomoleculair diëtiste, heeft een speciaal e-book geschreven over voeding om beter te slapen. Ze beschrijft helder wat je beter wel kunt eten en wat beter niet. Ook staan er lekkere recepten in. Hier alvast een groentenrecept om uit te proberen.
[Lees meer…]

Slaappillen goed of slecht?

Zijn slaappillen een uitkomst of … ziekmakend?

slaappillen

Als je slecht slaapt en ten einde raad bent, heb je de neiging om maar alles aan te pakken en te grijpen naar allerlei oplossingen die je helpen om beter te slapen. Slaappillen zijn dan mogelijk dé oplossing denk je! Je gaat naar de winkel en koopt slaappillen of gaat naar de huisarts die slaappillen of slaapmedicatie voorschrijft.

Zijn slaappillen echter wel zo gezond?

We citeren dr. Laman: “Slaapmiddelen zijn vaker erger dan de kwaal. Je mag slaappillen alleen gebruiken in uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, of grote stress rond een examen. Langer dan twee weken werken slaappillen sowieso niet.”

In een recente studie van Scripps Clinic hebben artsen ontdekt dat er een verband bestaat tussen het gebruik van slaappillen en vroegtijdige dood en kanker. [Lees meer…]

Is je slaapkamer een werkkamer ?

De vraag “is je slaapkamer een werkkamer?” stellen we niet voor niets. Heel veel mensen slapen slecht en wat blijkt: Veel slaapkamers zijn meer werkkamers, dan een echte slaapkamer.

Vaak staat er een computer, tv, een hometrainer of ander trimapparaat. Op deze manier wordt je slaapkamer als werkkamer gebruikt, er is één en al activiteit. Dit is echter niet slim.

In je slaapkamer behoor je tot rust te komen. Of lekker te slapen.

Door er te werken en de slaapkamer als werkkamer te gebruiken kom je zeker niet tot rust.

Werken doe je in een werkkamer en slapen in een slaapkamer.

De inrichting van de slaapkamer is vaak een oorzaak van slecht slapen.

Dus kijk eens kritisch naar je slaapkamer en wat houdt jou uit de slaap?

Hoeveel  rommel ligt er in je slaapkamer? En hoe zit het met kleren, vuile was en de schoenen en sokken onder het bed? Of misschien staat zelfs je strijkplank er?

Ga eens een rondje door je kamer en kijk wat er opgeruimd kan worden zodat het geen werkkamer meer is. Denk maar eens aan de 3 R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat.
Hoe is het met de reinheid? Chaos creëert onrust. En wat je nu juist wilt en wat nodig is, is rust in je slaapkamer. Rust om lekker te slapen.

Heus je slaapkamer is echt geen werkkamer. Het is een plek om tot rust te komen, om te ontspannen en om in een diepe slaap te vallen en lekker te slapen.

Welterusten!

Wil je meer weten over een goede inrichting van je slaapkamer? In de online slaaptraining heeft Feng Shui specialist Nicky Beentjes een exclusief  e-boek geschreven speciaal voor Kan Niet Slapen.  Een boek vol wetenswaardigheden, voor meer rust en meer betere nachtrusten.

Wil je mee doen met de online slaaptraining? Ga dan naar de website  www.kannietslapen.nl  en meld je aan.

 

Wat heb jij aan in bed?

Graag wil ik van je weten wat heb jij aan in bed?  Zelf slaap ik het liefst in mijn blootje. Hartje zomer, lekker de lakens op mijn huid voelend. Intens contact … en dan het liefst in een heerlijk schoon opgemaakt bed. Dat slaapt voor mij heerlijk!

Het is ook bewezen dat je beter én lekkerder slaapt met goed huidcontact, dus bloot.

Maar ja, het wordt weer herfst. De nachten worden langer, het wordt weer kouder oftewel de temperatuur daalt en …. dus kan ik niet meer bloot slapen. Het wordt mij te koud. Hoe verder in het seizoen hoe meer ik aan heb.

[Lees meer…]

Hoeveel licht krijg je?

Leef je in het donker, woon je in een grot of…
Om rustig te slapen, moet je “volledig” leven.
Wat betekent “volledig leven” voor je lichaam?

1.       Bewegen
Om beter te slapen en minder moe te zijn, moet je jezelf eerst in actie en beweging zetten. (Deze valkuil hebben we reeds in vorige mails besproken). En…

2.       Zorg voor voldoende daglicht
In de online slaaptraining van www.kannietslapen.nl komt o.a. aan bod hoe belangrijk het hormoon melatonine is, welke je lichaam vertelt wanneer je slaperig bent en hoe dat hormoon vrijkomt in het donker, wanneer er geen daglicht is.

Simpel gezegd: Het betekent dat je je lijf – en je ogen – veel bloot moet stellen aan veel daglicht. Dit voorkomt dat er overdag melatonine aangemaakt wordt en dat  het volledig in de nacht wordt vrijgegeven. Dit alles geeft je een hogere alertheid overdag en een diepe slaap ’s nachts.

[Lees meer…]

Wat te doen als je nog wakker ligt?

In ons vorige bericht hadden wij het over waarom het fout is om zo veel tijd in bed door te brengen. Blijf niet wakker liggen.

Vandaag willen wij je kennis laten maken met een (gedeeltelijke) oplossing. Wij hebben het niet zelf uitgevonden. Andere slaapexperts en onderzoekers hebben het ontwikkeld en uitgetest in diverse (slaap)laboratoriums .

Dus… wat doe je als het ’s nachts 1 uur is en je moet nog tot 7 uur? Nog meer proberen om in slaap te vallen? Nee! Zoals je inmiddels weet is dit een slecht idee. Lang in bed blijven en het beste er maar van hopen? Nee, die conclusie hadden wij vorige keer al getrokken.

Hieronder lees je wat je WEL moet doen. Je gaat gebruikmaken van wat wij noemen: de slaap reductie techniek. [Lees meer…]

Breng je te veel tijd door in bed?

Eén van de meest voorkomende slaap mythes is de overtuiging dat iedereen wel 8 uur slaap nodig heeft om gezond en volledig uitgerust te zijn.

Nou, vergeet het maar, deze overtuiging is niet waar!

Het feit dat je je moe voelt, betekent NIET dat je per se ook meer tijd in bed zou moeten doorbrengen. Waarschijnlijk zelfs het tegenover gestelde.

Wij zullen dit uitleggen.

Er zijn zeer veel verschillende mensen met even zoveel verschillende behoeften.

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de bevolking 6 uur of minder per nacht slaapt. Er zijn mensen (ook bekende Nederlanders) die zeer goed presteren en verantwoordelijke banen hebben die slechts 4 à 5 uur per nacht slapen. En aan de andere kant was er ook een Albert Einstein die wel 10 tot 12 uur sliep en het liefst tussen door nog een “dutje” deed.

Nu kun je je afvragen:

“En ik? Hoeveel slaap heb ik nodig?”

[Lees meer…]