De 5 grootste ergernissen in bed

kannietslapen

ergernissen in bed

Ergernissen in bed kunnen je behoorlijk uit je slaap houden. Vooral als ze veroorzaakt worden door je partner die in hetzelfde bed als jij slaapt. Met de volgende tips ga je de 5 grootste ergernissen te lijf.

1. Snurkende partner

Dit is misschien wel een van de grootste ergernissen in bed. Het geluid van een partner die snurkt kan tot vele gebroken nachten leiden. Helaas bestaat er geen perfecte methode die snurken bij iedereen kan oplossen. Wanneer het snurken erg veel onrust veroorzaakt is het verstandig om contact op te nemen met een KNO-arts voor advies. Ieder in een andere slaapkamer kan helpen maar is niet zo gezellig.

2. Zweten in bed

Overmatig zweten kan je ‘s nachts uit je slaap halen. Oorzaak is vaak het slapen onder een te warm dekbed. Op www.dekbedden.com vind je welk dekbed voor jou het meest geschikt is. Je gewicht, slaapkamertemperatuur en persoonlijke voorkeur zijn hiervoor bepalend. Vermijd als je veel transpireert het gebruik van synthetische dekbedden en dekbedovertrekken. Kies liever voor katoen of 100% dons.

3. Dekbed “stelen”

Je partner trekt gedurende de nacht het hele dekbed naar zich toe waardoor jij wakker wordt van de kou. Twee eenpersoonsdekbedden voorkomt dit. Voordeel bij ieder een eigen dekbed is dat het perfect aansluit op ieders behoefte qua warmte en dat draagt weer bij aan je slaapcomfort.

4. Onrustige slaper

Je partner ligt uren te woelen of stoot of schopt ‘s nachts tegen je aan waardoor je uit je slaap gehaald wordt. Door in twee eenpersoonsbedden te slapen voorkom je deze ergernis. Zet de bedden dicht bij elkaar als je de gezelligheid in de slaapkamer wilt behouden.

5. Koude voeten

Met koude voeten val je moeilijk in slaap. En voor je partner zijn die koude voeten van jou ook niet erg aangenaam. Zorg voor een goede doorbloeding in je benen. Zelf douche ik me ’s avonds na een warme douche nog met koud water na. Mijn hele lijf gloeit dan helemaal na. Terwijl ik zelf ook altijd koude voeten had is dti probleem bij mij verholpen. Andere mogelijkheden zijn: Trek warme sokken aan of leg een half uur voordat je naar bed gaat een warme kruik in jullie bed. Zorg dat je met warme voeten naar bed gaat en dat je dekbed warm genoeg is om deze warmte vast te houden. Een winterdekbed tijdens lage temperaturen houdt een hoop kou tegen.

Ergernissen in Bed

Ze komen vaker voor dan dat je denkt. Schaam je er niet voor maar maak het bespreekbaar.

Wat zijn jouw grootste ergernissen in bed?
Deel je ergernis in het vak hieronder.

Reacties

 1. Dominique zegt:

  Dat ik nog helemaal vol energie door mijn ouders in bed word gegooit, waardoor ik daarna nog uren wakker lig, simpelweg omdat ik nog niet moe ben, als ik superfit naar bed ga, kan ik ook niet slapen

  • Hallo Dominique,
   Wellicht hebben je ouders toch een reden voor om je op tijd naar bed te sturen. Ik lag als kind ook nog uren wakker en voelde me niet moe. Toch is het goed geweest dat ik al op tijd naar bed moest. Simpelweg omdat ik dan langzaam wel tot rust kwam en uiteindelijk wel in slaap viel. (ook al was dit midden in de nacht). Het is namelijk goed om toch jezelf de nodige rust te gunnen.

   Veel succes.

   Team kannietslapen

 2. Ik heb ook erg last van koude voeten!
  Ik wist niet dat na douchen met koud water helpt.
  Volgensmij is dat sowieso goed voor je weerstand.
  Ik haat koud water en douchen met koud water, maar misschien
  toch een goed idee om het uit te gaan proberen.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.