Slaappillen goed of slecht?

Zijn slaappillen een uitkomst of … ziekmakend?

slaappillen

Als je slecht slaapt en ten einde raad bent, heb je de neiging om maar alles aan te pakken en te grijpen naar allerlei oplossingen die je helpen om beter te slapen. Slaappillen zijn dan mogelijk dé oplossing denk je! Je gaat naar de winkel en koopt slaappillen of gaat naar de huisarts die slaappillen of slaapmedicatie voorschrijft.

Zijn slaappillen echter wel zo gezond?

We citeren dr. Laman: “Slaapmiddelen zijn vaker erger dan de kwaal. Je mag slaappillen alleen gebruiken in uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, of grote stress rond een examen. Langer dan twee weken werken slaappillen sowieso niet.”

In een recente studie van Scripps Clinic hebben artsen ontdekt dat er een verband bestaat tussen het gebruik van slaappillen en vroegtijdige dood en kanker.

“De bevindingen onderstrepen bezorgdheid over het toenemende gebruik van slaappillen”, aldus het artikel. “Experts zeggen dat veel patiënten, vooral ouderen, voorzichtig moeten zijn bij het gebruik van slaapmiddelen.

Uit de studie, die  in februari 2012 werd gepubliceerd door het Amerikaans medische tijdschrift BMJ Open  MD, bleek dat bij mensen aan wie slaapmiddelen werden voorgeschreven, gemiddeld 4,6 keer meer kans hadden om te sterven dan degenen die geen slaapmiddelen ontvingen. Degenen die de medicijnen op regelmatige basis gebruiken, hebben een 35 procent verhoogd risico op kanker!

Wat wil jij?
Nog steeds slaapmiddelen die ziekmakend zijn of toch liever hulp met onze online slaaptraining zonder gebruik van slaappillen?

Wij leren je in de online slaaptraining “Lekker Slapen”  in 8 stappen om je slaappatroon en slaapgedrag dusdanig te veranderen dat je van een slechte slaper een goede slaper wordt.

Gebruik je momenteel medicatie volg dan natuurlijk wel de raad op van je arts.

Iedereen kan goed (leren) slapen óók zonder het gebruik van slaapmiddelen. Slaapmiddelen maken je zeker niet gezonder!

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.