Ben je gedoemd om slecht te slapen?

De 2e fout en/of valkuil waardoor je gedoemd bent slecht te slapen is zo gewoon dat wij bijna voor 99% weten dat je deze maakt …

Herken je je in onderstaand?:

Je slaapt al zo lang slecht, dat dit een deel van jezelf is geworden en dat je jezelf identificeert  als een “slechte slaper”. Je zegt dingen als: “Ik ben een slechte slaper”, “Ik kan gewoon niet slapen”, “Dit is wie ik ben, het duurt eeuwen voor ik in slaap val”, en ga zo maar door?

Ja, is dit herkenbaar? Nou dan is dit de 2e fout en/of valkuil die je wakker houdt.

Wat er namelijk gebeurt, is dat je ervan overtuigd bent dat je gedoemd bent om slecht te slapen. Dat is wat je steeds tegen jezelf zegt en dat is wat jouw slechte slaap ervaringen je geleerd hebben. Dat is “wie je bent” geworden. Jouw hersenen zijn het zelfs gaan geloven.

Wij nemen het je niet kwalijk, het is ook bijna onvermijdelijk om zo te gaan denken. Zelfs al na een paar nachten slecht slapen, begint de spanning en vraag je jezelf al snel af of je ooit nog wel goed kan slapen. Dus, wat als je al 2, 5, 10 of zelfs 25 jaar slecht slaapt? Dan voel je je al gauw een “meester” in het slechte slapen.

Ook wij zijn in die valkuil getrapt en gebruikten zinsneden als:

“Ik lig altijd eerst lang wakker voor ik in slaap val”

“Op vreemde plekken slaap ik nooit”

“Ik ben nu eenmaal een slechte slaper”.

Maar waarom zou dit een probleem zijn? Is het niet gewoon de realiteit?

NEE! Het probleem is:

Als je er van overtuigd bent dat je gedoemd bent om een slechte slaper te zijn… dan zal je dat zijn en slecht blijven slapen ! 

Wij overdrijven hier niet. Je bent wat je denkt! Als het om slaap gaat is onze geest erg sterk. Alleen het idee dat je gedoemd bent om slecht te slapen, leidt  tot hulpeloosheid, angst, depressie en slapeloosheid.

Je bent niet geboren met slapeloosheid! Er is geen reden waarom je er mee zou moeten leven.

Sliep je slecht toen je 4 jaar was, of op je 12e? Waarschijnlijk niet. Het slechte slapen is veel later in jouw leven gekomen, als gevolg van stress, een ziekte, en/of door andere ontwikkelde slaapvernietigende gewoonten.

Je hoeft niet meer slecht te slapen

Slapeloosheid is geen ziekte! Het is gewoon een teken dat je tijdelijk uit balans bent (… ook al duurt dat bij sommigen meer dan 15 jaar!)

Het is HEEL belangrijk dat je dit begrijpt en dat je begint in te zien dat het inderdaad voor JOU mogelijk is om de balans te herstellen en te zorgen dat je een “lekkere slaper” wordt.

Hoe je dat doet ontdek je met de Online Slaaptraining “Lekker Slapen”. Met stap-voor-stap begeleiding word je een steeds betere slaper! Schrijf je nu in!

Het Team van Kan Niet Slapen

 

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.